A padlószőnyeg az egyik legkedveltebb módja a lakás burkolásának. Különböző típusokat kínálunk nappaliba, háló- és gyerekszobába. Speciális területek (irodák, csarnokok, közlekedők stb.) számára is biztosítani tudjuk a megfelelő minőséget.

Profi padlószőnyeg

A padlószőnyegeknek több típusa létezik. Ezeket a felhasználási területnek megfelelően gyártják. Elnevezésük is ehhez igazodik:

  • Lakossági padlószőnyeg
  • Irodai /szállodai padlószőnyeg
  • Műfű padlószőnyeg

 

A nálunk vásárolt padlószőnyeg szegését rövid határidőre kedvezményes áron vállaljuk!

Mit jelentenek a különböző elnevezések?
  • Buklé › Fiatalos, vidám mintákat, élénk színeket kedvelőknek.
  • Struktúr › Irodákba, folyosóra, előterekbe, ideális ahol nagy strapabírás szükséges.
  • Scroll › Hurkolt, vágott, sűrű szövésű, tömör szőnyeg. Nappaliba és hálóba ajánljuk.
  • Shaggy › Nagy szálmagasság, rendkívül magas komfortfokozat. Hálószobába ideális.
  • Nyírt › Különleges optikai hatású, tömör szőnyeg, vastag hátoldallal. Nappaliba ajánljuk.
  • Filc › Erős, kevés karbantartást igényelő szőnyeg. Irodákba, edzőtermekbe, üzletekbe valók.
  • Ipari filc › Magas strapabírású, járművek aljzatába, üzletekbe gyártott speciális szőnyeg
Milyen igénybevételnek lesz kitéve?
Ennek megfelelően ugyanis más-más típusú ajánlott.
Kis forgalmú helyiségekbe szinte bármilyen padlószőnyeg megfelelő. Nappalikba, folyosókra, kisebb irodákba, szállodai szobákba viszont már erősebb strapabírású kell. Nagyobb igénybevételhez például gurulós szék alá, tárgyalótermekbe, lépcsőkre, szállodai folyosókra,  speciális un. ipari  padlószőnyeg szükséges.
Milyen méret szükséges a helyiségbe?
A helyiség szélessége és a hossza határozza meg. Figyelembe kell venni azonban a be- és kiugró részeket is. Fontos a szobát több helyen is megmérni, mert a falak párhuzamosságában adódhat eltérés. Az így kapott méretre körülbelül 5-5cm-t kell hozzáadni minden oldalon. A kereskedelmi 3, 4 és 5m széles tekercsek kerülnek forgalomba.
Padlófűtésnél alkalmazható-e?
Padlófűtéshez kiválóan alkalmas a padlószőnyeg. A ragasztás előtt azonban 1 nappal fel kell fűteni az aljzatot maximum 24 Celsius-fokra. A száradás ideje alatt is legyen a padló felfűtve.
Milyen aljzatra fektethető?
Az aljzat nagy mértékben befolyásolja a padlószőnyeg használhatóságát, tartósságát ezért simának, száraznak és pormentesnek kell lennie. Ha a régi szőnyeget cseréled újra, akkor a ragasztót alaposan el kell távolítani a padlóról.
Kell-e ragasztani a padlószőnyeget?
A hullámosodás elkerülése érdekében (ami nagyobb igénybevételnek kitett helyiségekben fordulhat elő) ajánlott a teljes felületet ragasztani. A teljes padlószőnyeg felületéhez diszperziós ragasztót használj. Kisebb helyiségekben, elegendő a szélek mentén, illetve átlós irányban ragasztót használni.  Ha csak a széleket ragasztod le, a ragasztást kétoldalas ragasztóval old meg. Keresd áruházainkban az erre a célra alkalmas 5cm széles ragasztószalagot!
Mivel szegélyezhető a padlószőnyeg?
Több lehetőség közül választhatsz. Áruházainkban kaphatók műanyag szőnyeg-szegélylécek. Ezek öntapadós felülettel vannak ellátva, így a padlószőnyeg csíkot könnyen rögzítheted benne. De használhatsz laminált padló szegélylécet is a szoba bútorzatához illően.

A profi lakberendezés a Padlónál kezdődik!