Termékinformáció shaggy szőnyeg

Hogyan készül?

Nagy szálmagasságú, nyírt hurkolással készülő különleges megjelenésű szőnyeg. Megjelenése és a szálak laza terjedelmes szerkezete miatt rendkívül magas komfortfokozatot biztosít. Hálószobába ideális.

Miből áll a hátoldala?

Filc

A szőnyeg hátoldalára egy filcréteget ragasztanak.

Mik az anyag jellemzői?

  • Szintén extrudálással állítják elő, viszont szálképzés után is színezhető. A szál lúgállósága jó, gyenge ásványi és szerves savaknak ellenáll. Sztatikusan könnyen feltöltődik. A legjobb minőség, amely intézményi igénybevételekre alkalmas.

  • A nyers polipropilén szál nehezen színezhető, ezért anyagában színezve (pigmentálva) sajtolják, melynek során a képlékeny anyag felveszi a formázó prés alakját. Az egyik legjobb vegyszerállósággal rendelkező anyag. Savaknak, lúgoknak ellenáll, de oxidálószerekre érzékeny.
    Gyúlékony, lassan, kormozó lánggal ég. Vegyszer és vízálló, könnyen tisztítható. A polipropilén szál hőszigetelő képessége jobb a gyapjúénál. Lakossági célra, kisebb irodákhoz használható.

Melyik helyiségekben használható?

Milyen kezelést igényel?

hippolit-szonyeg-karpit-tisztito

Minden tisztítás alapja a módszeres porszívózás. Érdemes ezzel kezdeni a tisztítást. Ha a szőnyeg mérete megengedi felfordítva óvatosan ki is ütögetheted belőle a nagyobb szennyeződéseket. A tisztítószeres takarításnál azonban nagyon óvatosan járj el. Használatuk előtt mindenképpen olvasd el a csomagoláson lévő utasítást és ha mód van rá végezz egy próba tisztítást. A leghelyesebb azonban, ha már a vásárláskor utána érdeklődsz, hogy milyen szereket használhatsz a szőnyeg tisztítására.
Nagyobb szőnyegek és padlószőnyegek természetesen takarítógéppel is tisztíthatók, a tisztítószerek szigorú figyelembevételével.

Tipp: Ha padlószőnyeget vásárolsz kérj egy kis szőnyeg darabot, amin kipróbálhatod a tisztítószerek hatását, és kérd eladóink segítségét a megfelelő tisztítószer kiválasztásában. Így gyorsan, határozottan tudsz cselekedni, ha a padlószőnyegen folt keletkezik.