Szőnyeget szeretnél a lakásába? Áruházainkban több száz szőnyeg közül válogathatsz! Csak kiválasztod a megfelelőt és máris viheted:  a nappaliba, a hálószobába vagy a gyerekszobába.

Szőnyegválasztási tanácsok

A szőnyeg helye
A kisebb igénybevétel miatt a hálószobában gyakorlatilag bármilyen szőnyeg megfelelő, viszont jóleső érzés mezítláb egy puha hosszú szálú (Shaggy) szőnyegbe lépni. A nappaliba és a gyerekszobába könnyen tisztítható, strapabíró szőnyeget válassz. Az előszobába pedig a -futószőnyeg mellett- a szennyfogó szőnyeg az elmaradhatatlan kiegészítő.

A szőnyeg anyaga
A szőnyeg anyaga lehet természetes vagy műszálas, illetve ezek keveréke. A szintetikus anyagból készült szőnyegek jobban bírják az igénybevételt. A természetes szálból készült típusok pedig egészségesebbek.

A szőnyeg mérete
A darabszőnyegek megjelenésükkel, nagy hatással vannak a lakás összképére. Minden méretnek megvan a maga helye a lakásban. A középszőnyegek lehetnek pl. a nappalik dísze. A futószőnyeg tetszőlegesen választható hosszával kimondottan a közlekedőkbe, folyosókba valók. Választhatsz előre gyártott vagy a kívánt méretre szegett szőnyegek közül is, de minden esetben tartsd szem előtt a szoba alakjához illeszkedő szőnyeg esztétikáját.

A szőnyeg mintázata, színe
Általában a szőnyeget megjelenése alapján választjuk ki, ezért fontos, hogy az összhangban legyen a fal a padlóburkolat és a bútorzat színével. Figyelj arra is, hogy pl. az adott minták milyen hatással vannak a térre. A csíkozás optikailag tágítja vagy hosszítja a teret. A nagy minták nagy helyiségekben érvényesülnek.

A szőnyeg ára
Természetesen szőnyegből is találhatsz olcsóbbat és drágábbat. A minőségi darabok nyilván többe kerülnek. Tartós használatra vagy sűrű forgalmú helyiségbe érdemes ezeket választani. Az olcsóbb darabok csak ideiglenes megoldásként vagy a lakás kisebb gyakorisággal használt helyiségeibe javasoltak. De befolyással lehet a szőnyeg árára a márkanév is.

Egészségügyi szempontok
A természetes anyagból készült szőnyegek allergizálhatnak, ezért a szintetikus szálú szőnyegek jobban megfelelnek allergiások otthonába. Minél alacsonyabb a szőnyeg szálmagassága, annál jobban csökkennek az allergiás tünetek.

Biztonsági szempontok
Az idősebbek és a fiatal gyerekek korukra jellemző mozgásjellemzőjük miatt a csúszással összefüggő baleseteknek lehetnek kitéve. Ezek megelőzése érdekében a szőnyegek alá csúszásgátló gumihálót vásárolhatsz. A lépcsők is veszélyt jelenthetnek, ezek mérséklésére lépcsőszőnyeg jelentheti a megoldást.

A lakberendezési tárgyak között a szőnyeg az egyik legfontosabb eleme otthonunknak. Központi elem ami meleggé, barátságossá varázsolja a helyiséget. Érdemes különös gondot fordítani a kiválasztására, hiszen a szőnyeg javítja a hőérzetet és színe-mintája hatással van hangulatunkra is.

Hő- és hangszigetelő  tulajdonsága főleg gyerek- és hálószobában, nappaliban mutatkozik meg. Szőnyeg vásárlásakor vedd figyelembe a rendelkezésre álló helyet, a helyiség stílusjegyeit, továbbá az esztétikai elvárásaidat is. Kínálatunkkal úgy alakítottuk ki, hogy a legkülönlegesebb igényeket is ki tudjuk szolgálni, legyen szó formaválasztásról, színekről, mintákról, illetve otthonod bármely helyiségéről.

Tedd otthonossá lakásodat szőnyeggel

Szeretnéd lecserélni szőnyegedet, hogy lakásod meghittebb legyen?
Tanácstalan vagy, hogy milyen típusú szőnyeg illik legjobban a szobádba?
Szőnyeg ötletekkel, tanácsadással segítünk neked a vásárlásban.

A legváltozatosabb szőnyegek széles választékát kínáljuk. Klasszikus-, modern-, gyerek-, shaggy-, keleti- és gyapjú szőnyeg közül válogathatsz valamennyi áruházunkban kedvező áron.

Szőnyeg kicsiknek és nagyoknak

A Profi Padló áruházak irodába, folyosóra, vagy fürdőszobába való speciális szőnyegekkel is várnak téged. Szőnyegeink többféle anyagból készülnek, hogy minden igényt kielégíthessünk.

A profi lakberendezés a Padlónál kezdődik!