Pliszé függöny

A pliszé függöny a legjobb megoldás a nehezen függönyözhető ablakokra. A pliszé függöny használható minden olyan ablakra árnyékolásnak, ahova nem lehet karnist szerelni. Tetőtéti ablakokra, az átlagostól eltérő formájú ablakokra, illetve üvegházakba is.
Áruházainkban több száz pliszé függönyminta közül választhatod ki a legszimpatikusabbat. Létezik Black Out azaz teljesen fénykizáró változatban is.

Egyszerű és nagyszerű!

A pliszé anyaga lehet fényáteresztő, árnyékoló, vagy teljesen fényzáró. Mozgatása zsinóros, vagy un. tolókás, vagy igény szerint motoros lehet. A pliszé textilen kialakított apró lyukakon átfűzött zsinór segítségével tudjuk fel vagy lehúzni. Ha az ezeken az aprócska lyukakon bejövő fény is zavar bennünket, akkor lehetőség van duett pliszét választani. A duett pliszénél két textil között fut a zsinór, így nincs szükség az anyag lyukasztására. 

plisze-fuggony (1)

Kiviteltől függően egy vagy két irányba tudjuk mozgatni a pliszéket. Ha a tolókás mozgatást választjuk, akkor lentről felfelé és fentről lefelé is tudjuk mozgatni, így nem szükséges a teljes ablakot besötétíteni, ha nem akarjuk. Mivel legtöbb esetben feszített verzióban szereljük, azaz alul és felül is rögzítve van a pliszé, így az ablak nyitása vagy bukó pozícióba való állítás esetén sem mozdul el az ablaktól.

plisze-fuggony (2)
plisze-fuggony_minta
plisze-fuggony (1)

Akár két funkciót is be tud tölteni egy ablakon belül, mivel létezik olyan kivitelezési mód is, amikor fényáteresztő és sötétítő anyag is kerül a szerkezetre és egyik irányba mozgatva fényáteresztőként, a másik irányba mozgatva pedig sötétítőként funkcionál. Ebben az esetben a két textil között középen is van egy sín.