plisze-fuggony (2)

Egyszerű és nagyszerű!

A pliszé függöny a legjobb megoldás a nehezen függönyözhető ablakokra. A pliszé függöny használható minden olyan ablakra árnyékolásnak, ahova nem lehet karnist szerelni. Tetőtéti ablakokra, az átlagostól eltérő formájú ablakokra, illetve üvegházakba is.
Áruházainkban több száz pliszé függönyminta közül választhatod ki a legszimpatikusabbat. Létezik Black Out azaz teljesen fénykizáró változatban is.

A pliszé függöny nem csak csak tetőtereknél, döntött üvegfelületeknél, boltíves, vagy háromszög alakú ablakoknál alkalmazható. Dekorációként például a fal síkja előtt is elhelyezhető, vagy kombinálható más függönyökkel is.

A pliszé anyaga lehet fényáteresztő, árnyékoló, vagy teljesen fényzáró. Mozgatása zsinóros, vagy un. tolókás, vagy igény szerint motoros lehet. A pliszé textilen kialakított apró lyukakon átfűzött zsinór segítségével tudjuk fel vagy lehúzni. Ha az ezeken az aprócska lyukakon bejövő fény is zavar bennünket, akkor lehetőség van duett pliszét választani. A duett pliszénél két textil között fut a zsinór, így nincs szükség az anyag lyukasztására. Akár két funkciót is be tud tölteni egy ablakon belül, mivel létezik olyan kivitelezési mód is, amikor fényáteresztő és sötétítő anyag is kerül a szerkezetre és egyik irányba mozgatva fényáteresztőként, a másik irányba mozgatva pedig sötétítőként funkcionál. Ebben az esetben a két textil között középen is van egy sín.

kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-2

Kiviteltől függően egy vagy két irányba tudjuk mozgatni a pliszéket. Ha a tolókás mozgatást választjuk, akkor lentről felfelé és fentről lefelé is tudjuk mozgatni, így nem szükséges a teljes ablakot besötétíteni, ha nem akarjuk. Mivel legtöbb esetben feszített verzióban szereljük, azaz alul és felül is rögzítve van a pliszé, így az ablak nyitása vagy bukó pozícióba való állítás esetén sem mozdul el az ablaktól.