Nincsen függöny karnis nélkül! Akár mennyezetre vagy oldalfalra rögzíthető karnist keresel, akár egyedi megoldást szeretnél, nálunk megtalálod a megoldást. Széles választékkal várunk áruházainkban.


Műanyag karnis (mennyezeti sínek)

Kiválóan alkalmasak olyan helyen ahol az ablak és a mennyezet között kevés a távolság. A mennyezeti sínekhez természetesen takaró-, díszítő-, és íves kiegészítők is kaphatók.

A mennyezeti fatöltéses, illetve üreges műanyag karnist azok figyelmébe ajánljuk akik egyszerű olcsó és praktikus megoldást keresnek. De tökéletes azoknak is, akik díszléc illetve álmennyezet takarás mögé szeretnék a karnist tenni. Létezik 1-2 illetve 3 sínes változatban. Ráncolt függönyökhöz tökéletes megoldás. Görgővel könnyedén mozog benne a függöny.

Rúdkarnis

Karnis egy és két soros megoldásokhoz. Többféle végzáró elem választható hozzá. A végzárók nem csak a függöny lecsúszását akadályozzák meg, de a karnis díszítőelemeként is funkcionál. Készülhetnek fából, vagy fémből. Ezekhez kovácsoltvas jellegű és modern tervezésű végzárókat vásárolhatsz. A fém rúdkarnisok fekete, ezüst, arany és bronz színekben kaphatók.

Ha nem a mennyezetre szeretnéd szerelni a függönytartót vagy azt szeretnéd, hogy a karnis vizuális élményt nyújtson válassz rúdkarnist. Egyes függöny típusok csak ilyenre szerelhetők. Például a ringlis- vagy a füles függöny. Ha ragaszkodsz a karikához akkor egy ráncoló segítségével az is megoldható. Többféle (16mm 19mm és 25mm-es) rudak közül választhatsz, a több száz végzáró pedig még több variálási lehetőséget nyújt.

Kávéházi vagy vitrázs (vitrage) rúd

Teleszkópos megoldásuknak köszönhetően igazodnak az ablak szélességéhez. A vitrázs rúd leginkább konyhai ablakoknál elterjedt. Közvetlenül az ablakkeretre kell rögzíteni.

Amennyiben egyedi karnis megoldásra lenne szükséged, a lehetőségekről áruházainkban kaphatsz bővebb felvilágosítást. Szakértő eladóink segítenek a megfelelő karnistípus kiválasztásában.

Belsőcsúszkás oldalfali karnis

Amennyiben nem szereted a karikát de mégis oldalfali megoldást szeretnél ami esztétikus, akkor a profilkarnisok közül kell választanod. Tökéletesen illeszkedik a modern enteriőrbe. Oldalfalra és mennyezetre is szerelhető. Sima és ráncolt függönyök esetén is használhatod.

Drapériás megoldások

Ha drapériás megoldásban gondolkozol, legyen az egy bogen egy ráncolt drapéria vagy akár feszített drapéria, az alumínium mennyezeti sínek közül kell választanod.
Akkor is ezt a megoldást ajánljuk ha elhúzószerkezetes vagy motoros karnist szeretnél. Bármilyen hosszban rendelhető és 3 sínig bővíthető. Kérheted tépőzárral az elején, illetve elhúzószerkezettel is. Gipszkarton takarás mögé is tökéletes megoldás. A karnis hajlítható bástya ívben és boltívben is.

A profi lakberendezés a Padlónál kezdődik!