Függöny

Áruházaink több ezer darabos kínálata a garancia arra, hogy nálunk megtalálod álmaid megoldását. A függöny kiválasztásakor ne felejtkezz meg a függöny stílusához illő karnis kiválasztásáról sem! A Profi Padló áruházaiban minden karnishoz vannak függönyök, és minden függönyhöz található karnis.

Változatos megoldások

A fényáteresztő függönyök úgy díszítik az ablakot, hogy közben megőrzik a szoba természetes világosságát, ugyanakkor megakadályozzák, hogy kintről betekinthessenek. Fényáteresztő függönyként használhatsz hagyományos, vagy modernebb megoldásként lapfüggönyt. De szerelhetsz rolót is az ablakra.

kenyelmes-otthon-erintsd-meg-a-lakastextilt (5)
  • Római roló: Könnyen kezelhető szerkezet, hosszú élettartalommal.
  • Lapfüggöny: Korszerű, praktikus árnyékolási megoldás.
  • Roló vagy roletta: Egyik legrégebben alkalmazott árnyékolási megoldás.
  • Pliszé: Tetszetős és nem hagyományos formájú ablakokra is felszerelhető.

Fényáteresztő függönyöknél a karnis hosszának dupláját ajánlatos megvásárolni. Sötétítő függönyöknél a másfélszerese is elegendő.
Minél nagyobb a függöny természetes anyag tartalma (pamut, len), annál inkább számolnod kell arra, hogy a mosásnál összemegy. Ezt háromféleképpen korrigálhatod:

  1. Hosszabbra varratod
  2. Beavatod varratás előtt
  3. Mindig csak tisztíttatod
kenyelmes-otthon-lapfuggony (14)
kenyelmes-otthon-lapfuggony (8)
fuggonyozes-referencia-1

Fontos a pontos méret

Ne felejtsd el, hogy a varrásnak is van anyagigénye. Egyes függönymintáknál pedig a minta illesztésre is figyelni kell. Ezek megnövelik a tényleges anyagszükségletet.