Tisztítási, ápolási tanácsok

A tisztaság mindannyiunk természetes igénye. Ha otthonunk tiszta, jól érezzük magunkat, hiszen szívesebben tartózkodunk egy kellemes környezetben. Az alábbiakban szakembereink által összeállított szőnyeg, PVC- és laminált padló ápolási, tisztítási tanácsokkal segítjük kedves vásárlóinkat.


A Profi Padló áruházaiban speciális tisztítószereket találsz a szőnyegek, laminált padlók, parketták és PVC padlók ápolásához. A megfelelő padlótisztító szer kiválasztásához kérd eladóink segítségét.


szonyeg-tisztitas

Szőnyeg és padlószőnyeg ápolás, tisztítás

A porszívózás kész-szőnyeg és padlószőnyeg esetén is heti rendszerességgel ajánlott. Időközönként szükséges a szőnyegre rakódott kisebb zsíros foltok eltávolítása. A száraz szőnyeg tisztítószerek vagy szőnyegtisztító habok alkalmasak erre a célra. Fontos, hogy a szőnyegtisztítás után nagyon alaposan porszívózd ki a szőnyeget, hogy a feloldott szennyeződés és a tisztítószer teljesen eltűnjön a szőnyeg szálai közül.

Tipp: Ha padlószőnyeget vásárolsz kérj egy kis szőnyeg darabot, amin kipróbálhatod a tisztítószerek hatását, és kérd eladóink segítségét a megfelelő tisztítószer kiválasztásában. Így gyorsan, határozottan tudsz cselekedni, ha a padlószőnyegen folt keletkezik.

Laminált padló ápolás

Laminált padló és parketta ápolás, tisztítás

bona-mop-fejA laminált padló és parketta napi tisztításához a partvis, vagy puha kendő a megfelelő. Vizes takarítás helyett a parketta és laminált padló tisztításhoz kifejlesztett, tisztítószerek használatát javasoljuk. Használatukkal a parketta és a laminált padló megőrzi eredeti fényét. Közvetlen védelmet jelent a laminált padlónak és a parkettánknak, ha a bútorok lábaira vékony filcet ragasztunk. Görgős székek alatt  használjunk speciális, székalátétet a laminált padló és a parketta védelmére. Megfelelő ápolással parkettánk és laminált padlónk egész életünkön át szép és esztétikus dísze lehet lakásunknak.

Tipp: Célszerű a parkettát és a laminált padlót is legalább negyedévente a megfelelő padlóápolóval alaposan áttörölni. Ezzel nemcsak a padló lesz újból szép, hanem a bevonat tartósságát is jelentősen megnöveljük.

pvc-apolas

PVC padló ápolás, tisztítás

A PVC padlók tisztításakor is először a porszívóé a főszerep. A fej kefés részét célszerű használni. Ezek használatával a por és az egyéb apró, darabos, szennyeződések teljesen felszívhatók. A felületekre tapadt, leszáradt makacsabb szennyeződések azonban már csak az anyagában kárt nem tevő tisztítószerekkel távolíthatók el.

Tipp: Áruházainkban speciális tisztítószereket kínálunk a rugalmas padlók mindennapi tisztítására és ápolására, melyek egy lépésben tisztítanak és biztosítják a megfelelő védelmet a kezelt padlónak. Csúszásmentes és fényes réteget képeznek a PVC padló felületén.

Parafa burkolat ápolás

Parafa padló és falburkolat ápolás, tisztítás

Alapvetően kétféle parafaburkolatot különböztetünk meg: lakkozott és viasszal kezelt. A napi szintű, takarítás mindkét parafa burkolat esetén szárazon (sepréssel, porszívózással) történik.
A viasszal kezelt parafa burkolatot óvjuk a nedvességtől. Ha folyadék kerül a parafa felületre, puha ronggyal itassuk fel. A por felseprésén túl a szennyeződéseket viasszal tudjuk a parafa burkolat felületéről eltüntetni.

Tipp: A lakkozott parafa burkolatot a lerakását követő első héten csak szárazon tisztítsuk. Ezután használhatunk a parafa burkolat tisztításához ápolószerrel átitatott, vagy nedves felmosót.

Folttisztítás

Segítség a folteltávolításhoz

Előre távolítsuk el a folyadékokat jó nedvszívó képességű ronggyal, valamint porszívózzuk ki a laza szennyeződést. Mindig ellenőrizzük a tisztítandó anyagot a folttisztítóval a szín és az anyag összetételére tekintettel, mielőtt felvisszük. Fújjunk folttisztítót egy tiszta, jó nedvszívó képességű anyagra, és távolítsuk el a szennyeződést. A speciális mikrószálas kendők bizonyítottan jók erre a feladatra.
Itassuk fel a fellazított szennyeződést egy másik nedvszívó ronggyal. Makacs foltok esetén ismételjük meg az eljárást. Végül kezeljük tiszta vízzel, és töröljük szárazra. Amennyiben szükséges, helyezzünk rá, és nyomjunk lefelé egy száraz rongyot, hogy a maradék nedvességet eltávolítsuk

Négy alapszabály:

1. Azonnal kezeljük a foltokat. Minél hamarabb történik a folteltávolítás, annál egyszerűbb és sikeresebb a tisztítás.
2. A szennyeződést mindig a szélétől befelé tisztítsuk, így elkerülhető az elkenődés, maszatolódás.
3. Soha ne dörzsöljük erősen. A dörzsölés filcesedéhez vezethet. Haladjunk nyugodtan, egyenletesen. A sietség a folt erősödéséhez vezethet vagy akár okozhatja az anyag sérülését.
4. Kizárólag a megfelelő folteltávolítót használjuk. A házi szerek, mint a hagyományos szappan, felmosó szerek, ablaktisztító szerek, ammónia oldatok vagy a terpentin, az anyag károsodásához vezethet vagy a szennyeződött terület erősebb foltosodásához.


Még a legjobban óvott szőnyegeket sem kerülik a szennyeződések, de a Profi Padló által forgalmazott Dr. Schutz folteltávolító szerekkel meglepő eredményeket érhet el a szőnyegtisztításban.

A foltok nem kímélnek semmit, és többségük eltávolítása a legügyesebb háziasszonyoknak is gondot okoz. Szerencsére a Profi Padló kiváló folteltávolító termékeket kínál vásárlói számára. Rágógumit és viaszt is kiszedheti szőnyegéből a Dr. Schutz folttisztító termékeivel. A rozsdafoltoktól sem kell ezután megijedni és ha összefirkálta a gyerek a szőnyeget filc- vagy golyóstollal, arra is talál nálunk segítséget. A vörösbor is bármikor kilöttyenhet a szőnyegre, ráadásul makacs foltot hagy maga után.

Használd bátran a Dr. Schutz folttisztító termékeit és meglátod, az eredmény meglepő! A szőnyeg olyan szép és tiszta lesz, mint újkorában.

Folttisztítás szőnyegen
Folttisztító táblázat letöltése

A profi lakberendezés a Padlónál kezdődik!