A hálószoba varázsa

kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-1

A legfontosabb helyiség

A hálószoba a nemcsak a kényelmes alvás, a nyugodt pihenés de az intimitás színtere is. Ezért fontos, hogy olyan, harmonikus környezetet alakítsunk itt ki, amely mindezeknek megfelel. Ha nincs lehetőség külön gardrób kialakítására a hálószoba nyújtja a ruhatárolásra szolgáló helyeket is. Mindez talán a lakberendezés legkényesebb pontjává teszi ezt a helyiséget.

A hálószoba az egyik legfontosabb helyiség a lakásnak, itt kezdődik a napunk és itt fejeződik be. A berendezésen múlik, hogy kipihenten vagy fáradtan, rosszkedvűen ébredünk-e reggel. Ha úgy érzed változtatni kell a berendezésén, néha elég kisebb változtatásokat elvégezni, hogy kényelmesebbé, hangulatosabbá varázsold. 

 

Ahhoz, hogy a háló valóban a feltöltődés terepe legyen, harmonikus környezetet kell teremtenünk. Talán meglepő, de otthonunk megújulása a mi szellemi frissességünket is garantálja. Életmódunk és személyiségfejlődésünk szerint lakásunknak is változnia kell – különösen igaz mindez a hálószobára.

Sokszor, amikor a hálószobáról besszélünk eszünkbe se jut, hogy milyen sűrűn okoz problémát a kis  szobaméret. Ha a hálószoba lakberendezésről olvasgatunk sokszor inkább a látványosabb témák kerülnek előtérbe.

Próbáld meg elérni hogy ha már nincs vízszintesen nagy tér, akkor legalább függőlegesen legyen nagyobb. Ez egy egyszerű és működő optikai hatást fog eredményezni. Ha sikerül elérned hogy függőlegesen több hely legyen, a szem egy jó nagy teret fog belátni és ezt úgy érzékeli mintha nagyobb lenne a szoba.

hangulatot-a-haloszobaba-uj (7)

Általában leragadunk a megszokott berendezési elvárásoknál. Két éjjeliszekrény, egy kép a falon, éjjeli lámpa… De ha minden egyes négyzet cm-ert ki kell használni akkor csak fordított gondolkodással fogsz igazán eredményt elérni. Ne arra gondolj, hogy mit szeretnél vagy hogy mi szokott lenni egy hálóban. Gondold inkább végig mi az amire valóban szűkséged lesz!