Laminált padló és fa parketta

Ami a padlóra kerül

Laminált padló vagy fa parketta?

Lakásunkat lakberendezési ízlésünknek megfelelően sokféle anyaggal burkolhatjuk. A laminált padló és a fa parketta remekül mutat bárhol, az előszobától a konyháig, modern és trendi megjelenést kölcsönöz a helyiségnek. A lakás különböző helyiségében alkalmazható és könnyen hozzá lehet igazítani bármilyen lakberendezési dekorációt.

A kérdés megválaszolása nem olyan egyszerű! Elsődleges szempont mindenképpen az, hogy hova akarjuk lerakni a padlóburkolatot. A másik fontos kérdés, hogy mennyit tudunk rá költeni? Ez a két szempont pedig már kellőképpen leszűkíti a kínálati listát a döntés megkönnyítéséhez.

fa-parketta-szerkezet

Mégis mi a különbség a laminált padló és a fa parketta között?

  • A fa parketta teljes egészében tömör, valódi fából készül.
  • A laminált padló azonban egy nagy sűrűségű, fa alapanyagú HDF panel. Alsó rétege egy műgyanta,  erre kerül a HDF réteg, majd az élethű fahatású dekorréteg, végül legfelül a kopóréteg.
laminalt-padlo-szerkezeti-kep

Sokaknak dilemma, hogy a laminált padlót válassza vagy a valódi fából készült parkettát, szalagpadlót. A laminált padló természetesen olcsóbb, könnyebben lerakható és egyszerűbben kezelhető, viszont a faparketta megfelelő kezelés mellett akár több évtizedig is kiszolgál bennünket.