Árnyékolással a hőség ellen

Bár az elmúlt napok időjárása inkább őszi mintsem kora nyári hangulatot hozott, máris itt a kánikula. A nyári hőségben otthonunk is hamar felmelegszik, ami sok kellemetlenség mellett álmatlan éjszakákat is okozhat.
Bizonyára mindenkinek megvan már a kialakult módszere a hőség kirekesztésére, néhány tippel azonban szeretnénk segítséget adni hogy gátoljuk meg a meleg lakásba jutását.

Bármilyen árnyékolást is alkalmazunk, fontos, hogy a szellőztetést az éjszakai, és a hajnali órákban végezzük, amikor odakint is lehűl a levegő. Napközben viszont gondosan zárjuk be az ablakokat, és kerüljük a hőtermelő berendezések -mint pl. a TV- használatát.

A hő egy jelentős része az ablakokon, erkélyajtókon keresztül jut a lakásba, ezért ezeken a felületeken mindenképp érdemes valamilyen árnyékolási technikát alkalmazni.

A sötétítés legegyszerűbb módja a beltéri árnyékolás. Ez általában valamilyen függönyt jelent. Nagy előnye, hogy viszonylag olcsón beszerezhető, egyszerűen felrakható. Bár hatékonyan leárnyékolják a szobát, szigetelő hatásuk nemigen van, mivel a hő az ablak és a függöny közé reked s így tovább melegíti a szobát.

A redőny vagy zsalugáter használata az árnyékolás leghatékonyabb módja. A választék ezen a téren is széles, a műanyagtól az alumíniumig, a hagyományostól a motorosig. A megfelelő árnyékolás nem csak a nyári meleg ellen nyújthat védelmet, télen rá is segít a szigetelésre. A redőny és az ablak közötti levegőréteg pedig jól szigetel.

A Profi Padló áruházai az árnyékolási technikák számos megoldásával segítenek a meleg elleni védekezésben. Keresd fel a legközelebbi üzletünket és kérd szakképzett eladóink segítségét!