Érintsd meg a Profi Padló lakástextiljeit

A lakástextilek otthonunk elengedhetetlen részét képezik, melyek nem csak díszként szolgálnak, de egyben meghatározzák a tér karakterét is, hangulatossá, barátságossá, otthonossá varázsolják környezetünket. 

Napjainkban óriási a lakástextil kínálat, és ebből a hatalmas választékból nehéz meghozni a megfelelő döntést. A legfontosabb, hogy  ne csak szép, de praktikus is legyen a kiválasztott anyag. Ezért a legjobb megoldás, ha ezt szakemberre bízzuk, aki segít kiválasztani azt az anyagot, ami a legjobban illik az otthon stílusához.

Amikor eldöntjük, hogy a lakásban mely színek uralkodnak majd, olyan mintákat keressünk, melyek színben összeillenek és mindegyik kategóriából nézzünk hozzá textilt.

Az egyszerű alapbútorzatot semmi nem dobja fel jobban, mint a finom tapintású, textíliák, huzatok, kárpitok, szőnyegek. Egy puha takaró és néhány színben passzoló plüsspárna kényelmesebbé varázsolja a kanapét. A természetes anyagú textilek, a bársonyhuzatok, a damaszt, a velúr bőrhatású anyagok pedig hangulatossá teszik a nappalit és a hálószobában is hatásosan alkalmazhatók. De használhatunk horgolt hímzett szöveteket, brokátot, taftot, kordbársonyt is.


A minták legyenek hasonló méretűek. Egy-egy kivétel megengedhető, ami érdekessé teszik az összképet. Az egyszínű anyag mindig jó választás, mert könnyű hozzáilleszteni a kiegészítőket. Az egyszínű bútorkárpithoz például jól illik a dúsan mintázott díszpárna vagy takaró, a geometrikus mintázatú szőnyeg, esetleg a halvány csíkos függöny.

kenyelmes-otthon-erintsd-meg-a-lakastextilt (5)

Szánjunk időt a kísérletezésre! Ne döntsünk elsőre! Vásárláshoz vigyük magunkkal a már meglévő textilek mintáit és ezekhez nézzük a többi anyagot.

Játszhatunk a kontrasztokkal is. Társítsuk a csillogó selymet sötétebb bársonnyal, a durvább kreppet egy finom bőrrel. A mintás anyagok ugyancsak jól kombinálhatók. A steppelt és hímzett textíliák, főként az ismétlődő apró mintájúak, jól illeszthetők egyszínű, vagy teljesen más mintázatú szövetekhez is. Utóbbival azonban bánjunk óvatosan, a színekben mindig legyen meg az összhang.