Feng Shui a lakberendezésben – tiszta otthon

profi-padlo-feng-shui-takaritas

Takaríts tudatosan

A rend és a tisztaság hozzájárul az energiák szabadabb áramlásához, harmónikus otthont teremt.

A legfontosabb lépés és a legegyszerűbb módszer a harmónikus Feng Shui környezet kialakításához, még az irodában is!  A Feng Shui szerint a „tiszta otthon szerencsés otthon”. Dobj ki mindent, amit nem kedvelsz, eltörött vagy egy évben csak egyszer (vagy még annyiszor sem) használsz. Tudjuk ez közhely, de magad is meg fogsz lepődni, mennyi olyan tárgy vesz körül, aminek a létezését már rég el is felejtetted!

Pakolj el a szobában, az irodában és az autóban is. Gondold át, mire van szükséged, és amire nincs, azt ne sajnáld, dob ki bátran. Így biztosan felszabadulnak az energiák, ami pozitív hatással lesz az életedre.

Találd meg a módját, hogy minél több természetes fény juthasson otthonodba. Tuntesd el az éles széleket, vagy ha ez nemlehet próbáld meg úgy fordítani az irányát, hogy az ne mutasson rád vagy a szoba közepe felé, ezek ugyanis negatív energiákat hordoznak.Esetleg,ha van rálehetőség cserél kerekített szélű bútorokra.

prof-padlo-feng-shui-2 (3)

Ellenőrizd, hogy megfelelően működnek-e a lefolyók, nincsenek-e eldugulva. A csatornákon keresztül szivárognak el a rossz energiák, adjunk nekik erre szabad utat.
A fürdőszoba és WC ajtó legyen csukva, hogy elválasztjuk az energiákat és a helyiségek funkcióit. A WC tetejét pedig mindig zárd le!

prof-padlo-feng-shui-2 (1)

A hálószobában nincs helye a TV-nek, számítógépnek. Minden nagyobb elektromos vezérlésű dologtól legyél távol, amikor alszol. Alakítsd ki a dolgozóhelyiségedet úgy, hogy az íróasztalnál ülve ne légy háttal  az ajtónak. Ez álandó feszülséget okoz benned, még ha nem is érzed. Akiknek nem így  így áll az asztala, nyugodtabban és kényelmesebben érzi magát. Tégy rendet a szobában, az irodában és az autóban is.

prof-padlo-feng-shui-2 (2)

A takarítás hétköznapi tevékenység, nem is vágyunk rá különösképpen, de amikor letörlöd az asztalt, vagy felmosod a padlót, voltaképpen a belső lényed egy darabját mosod tisztára. Amikor kitakarítod a lakást, kitisztulnak a közelmúlttal kapcsolatos érzelmeid és amikor befejezedatakarítást, akkor új fejezet kezdődik az életedben.