Feng Shui a lakberendezésben – hét jótanács

profi-padlo-feng-shui-1

A 7 legfontosabb teendő

A világ minden egyes eleme kölcsönös kapcsolatban áll egymással.

A feng shui életterünk legkisebb zugában is erőteljesen munkálkodik, ezért a lakás minden részét át kell vizsgálnod ha úgy döntöttél, hogy harmonizálni szeretnéd otthonodat.
Vannak azonban olyan dolgok, melyeket feltétlenül figyelembe kell venned. Úgy is mondhatnánk, ez az a hét dolog amivel kötelező kezdeni egy feng shui lakásátalakítást.

Ne gondold, hogy a feng shui valami varázslat! Ahogy elkezded átalakítani a lakásodat, te is érezni fogod, hogy megváltozott az otthonodhoz fűződő kapcsolatod. Könnyebbnek fogod érezni magad és valamiféle biztonságérzet vesz majd körül.

1. A bejárat

A chi a főbejáraton keresztül érkezik a lakásba, de itt jön be a negatív energia, a sá is ha engedjük. Ha például a bejáratra túl sok ház sarka néz, akkor az azokról érkező negatív energiát, a bejárat fölé akasztott báguá-tükörrel visszaverheted.
Tedd barátságossá a bejáratot. Legyen hívogató, így a chi is könnyebben találja majd meg. Pozitiv energiát vonz a szélcsengő, egy csinos lábtörlő és a növények.  Ezek mind belépésre ösztönzik a chi-t.

2. A konyha

A konyha a család jólétének a workshopja. Legyen a helyiségben sok természetes fény, hogy a chi nyugodtan áramolhasson benne. A megvilágítása legyen nagyon jó, és keltse a tágasság érzetét! Ha futnak csövek a konyhában, próbáld meg őket eltüntetni, ezek ugyanis a jólét kiáramlásával állnak kapcsolatban. Jó ötlet a felfutó csővezetékek mellé például lógó növényt helyezni, ami eltakarja.

3. A mosdó

A feng shui érzékenyen viseli a vizes helyiségeket, hiszen ott a chi könnyen távozhat a lefolyókon és a csöveken keresztül. Viszont ez az a hely -ahogy korábban már írtuk is- ahol a SÁ is távozik. A WC jó, ha nincs szembetűnő helyen a lakásban, a fürdőszoba pedig a legroszabb hely a számára. Ha ezen nem tudsz változtatni, mindenképp válaszd el egy paravánnal, a tetejét pedig mindig csukd le!

4. A tükrök

Ha a tükröket rosszul helyezed el, a chi-t is kiűzheted aszobából! Ezért ne függessz tükröt az ajtóval szembe, mert ez vissza fordítja a chi-t, és nem hagyja, hogy bejusson a szobába. A hálószobában, gyerekszobában és a pihenésre használt helyiségekben ha lehet ne helyezz tükröket. De ha még is, ügyelj rá, hogy mindig tiszták legyenek!

5. A bútorzat

Ügyelj arra, hogy a szoba bútorai egyenletesen töltsék be a teret. Ne keltsék a zsúfoltság hatását, legyen köztük elég hely a mozgásra. Így a chi is szabadon mozoghast közöttük. A székek, fotelek és kanapék háttámlái ne forduljanak ablak vagy ajtó felé, mert ezeknek háttal ülve védtelennek érezheted magad.

6. Az ágy

Az ágy helye és a matrac a párkapcsolatra is jelentős hatást gyakorol. Ezért ügyelj ezért, hogy a legtávolabbi részen helyezkedjen el, és csak a fejtámla érintkezzen a fallal úgy, hogy az ágyat körbe lehessen járni. A lábrész ne nézzen a bejárat felé.
Ha látható gerendák vannak, ne kerüljön az alá, mert az szétválasztja az ágyban fekvőket egymástól.

7. Az elrendezés

Bár nem mindig választhatod meg, jó ha tudod, hogy a chi a többszintes házaknál jobbankedveli egyszintes otthonokat. Az emeletek összezavarják az áramlását, mert amikor beáramlik a főbejáraton, nem tudja, merre vegye az irányt. Ha mégis többszintes az otthonod próbáld meg úgy berendezni, hogy a nappali az alsó szinten legyen a konyha pedig a felsőn. A háló-, dolgozó- és a gyerekszoba is az alsó szinten van a megfelelő helyen.