Hangulatot a hálószobába

Home Decor Room Interior Bedroom Furniture Bed

A romantika és a pihenés fellegvára

Bármelyik szobáról is van szó, több irányba lehet elindulni ahhoz, hogy megtaláljuk az eszményi megoldást. Nincs ez másképp a hálószoba esetében sem. Személyes búvóhelynek szeretnéd, vagy a romantika, esetleg a pihenés fellegvárának? Áruházaink szőnyeglakástextil és lakberendezési osztályin minden megtalálható, hogy néhány apró trükk segítségével megvalósíthasd elképzelésedet.

A megfelelően kialakított hálószoba lelkünknek és testünknek is egyaránt fontos. Legyen a szoba kényelmes, barátságos, ergonomikus. Használhatunk többféle stílust is, hiszen a bútorok, kiegészítők, lakástextilek, műalkotások, színek mind-mind bennünket jellemeznek. Arra azonban ügyeljünk, hogy hideg tónusok lehetőleg ne kerüljenek ebbe a helyiségbe.

A hálószoba tervezésekor bátran megvalósíthatjuk önmagunkat, hiszen itt nem kell szabályokat követnünk, mivel a berendezése csakis ránk tartozik. Azért persze nem árt néhány szempontot figyelembe venni: A szoba legyen mindenekelőtt kényelmes, komfortos és barátságos.

Ha van rá lehetőség, a lakás északi vagy keleti oldalán a nappalitól és a konyhától távol eső részen alakítsd ki a privát szférát. Praktikus megoldás, ha egy fürdő és/vagy egy gardrób is nyílik a hálóból. Ez a helyiség nyugalom szigete, száműzz onnan minden zavaró tényezőt: íróasztalt, számítógépet, kábeleket. Az ágyé a főszerep! Természetesen egy-két szekrény helyet kaphat, ha külön gardrób kialakítására nincs mód.

A fal és a textilek viszik a térbe a színeket. A szőnyeg, a függöny, a takaró és a díszpárnák könnyen cserélhető elemek, így azok tetszés szerint váltogathatók és akár évszakonként cserélheted a kiegészítőket.

hangulatot-a-haloszobaba-uj (1)

Az utóbbi években a hálószobában is hódítanak a természetes anyagok, a natúr fa, a nyersvászon, stb. Az alapok megteremtéséhez is ideálisak a visszafogott, neutrális árnyalatok.