Megoldások gyerekszobába

pp-padloszonyeg-gyerekmintás-kategoria

Padlószőnyeg

Ahány gyerek, annyi féle. Számtalan dolog van, ami meghatározza hangulatát: a falak színe, a függöny, a lakástextil, a bútorzat… De a legfontosabb talán az ahol a gyermek a leginkább elemében van, a szoba padlóburkolata, ami a legtöbb esetben padlószőnyeg.

A padlóburkolat kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen fűtési rendszer van a lakásban, mert a melegburkolatok hőérzete lényegesen eltérhet egymástól. A padlószőnyeg ideális választásnak tűnhet, hiszen manapság már kiváló minőségű, élénk színű szőnyegpadlók kaphatók.

A legtöbb változáson áteső helyiség a gyerekszoba. Hiszen gyermekünk a csecsemő kortól a kamaszkoráig  itt tartózkodik a legtöbbet,  és ahogy nő változik ízlése, és a helyigénye. Praktikus és szakszerű lakberendezéssel azonban meg lehet oldani az adott korosztályhoz való igazítását.

megoldasok-gyerekszobaba-laminalt-padlo

Laminált paló

Jó megoldás a laminált padló. Óriási minta és színválasztékban kapható, tisztántartása rendkívül egyszerű és a rendszeres felmosás megakadályozza a porallergia kialakulását. Ha viszont nincs padlófűtés, akkor egy 22-23 fokos lakásban is hideg érzetet nyújt mezítláb. Ezen viszont egy darabszőnyeggel könnyen segíteni lehet, amit érdemes az ágy elé és olyan helyre tenni, ahol a gyermek gyakran letelepedik. Ez a megoldás igazán időtálló, hiszen a darabszőnyeg cseréjével pár év elteltével könnyen átvarázsolható a szoba kiskamaszból tinédzser stílusúvá anélkül, hogy újra kellene burkolni.

megoldasok-gyerekszobaba-parafa-padlo

Parafa padló

A parafa padlóburkolat kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik. Mezítláb sétálva rajta szinte olyan érzésünk támad, mintha padlófűtés lenne a szobában. Antiallergén, ellen áll a rovar és penész támadásának, nehezen ég, tűz esetén nem képződik egészségre ártalmas toxikus anyag. És ma már nem csak ragasztott lapokban, hanem klikkes rendszerben is kapható. 

megoldasok-gyerekszobaba-pvc-padlo

PVC padló, vinyl padló

Mind a PVC padló, mind a vinyl padló jó hőhatással bír. Vagyis, ha rátesszük a kezünket kellemes, meleg, tapintású felületet érezhetünk. A PVC burkolatok tartósak, könnyen tisztíthatók. Nem csak a fürdőszobába vagy a konyhába alkalmasak.  A különleges felületű PVC padló pedig megállja a helyét a gyerekszobában is. Külső kialakításuk, esztétikumot és dizájnt illetően különleges, mivel a megtévesztésig hasonlítanak a fához, vagy éppen a kőhöz.