Legyen kék!

Miért válaszd a kék színt?

kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-9

Mert hűvös és meleg érzetet egyaránt elérhetsz vele, azonkívül megnyugtató, békét és tisztaságot árasztó hatása van.

kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-4
Kékkel meleg érzetet?
A szürkés és zöldes kék árnyalatok valóban hűvösek. Ilyen színt használhatsz a nappaliba, ha a természetes fény majdnem egész nap biztosított a szobában. De tökéletes választásnak bizonyulnak ezek árnyalatok a dolgozószobában is, mert segítenek a koncentrációban.
A színskála lila felé billenő kék árnyalatokat viszont már nyugodtan tekinthetjük meleg színeknek. Ezek remekül mutatnak például az előszobában vagy a folyosón.
kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-7
Gondolj csak a mediterrán vidékeken használt vidám, élénk kék árnyalatokra, melynek hatását csak tovább fokozza a fehér szín. Ha jártál már ilyen térségben, akkor ez a színösszeállítás bizonyára csodás emlékeket ébreszt benned.
A fürdőszoba fehér berendezését kék színnel feldobni, már klasszikus megoldásnak számít. Ha el akarsz térni ettől egy kicsit, válassz például vibráló türkiz árnyalatot, amihez jól illik a vidám világoszöld is.

A kék kiegészítéséhez a lakás többi részében használj citrus zöld díszpárnát vagy szőnyeget, hogy összeállításunk különleges legyen. Vagy gyors és olcsó megoldás, ha jól látható helyre egy lime-mal teli tálat teszel. A kék mellett a tiszta fehér árnyalat mutat a legjobban. Ehhez próbálj meg anyagában mintás vászon vagy muszlinanyagokat beszerezni. De egy hófehér búrás állólámpa, falikar vagy asztali lámpa is megfelelő erre a célra.

A kék az óceán színe. A kék mindig szép. Szép a nyugodt tenger, de a viharos ég is. A kéknek nyugtató hatása van. Észre vetted már, hogy szívesebben pihensz meg olyan helyen, ahol van valami kék is.

Ahogy egy dalról, vagy egy illatról is eszünkbe juthat életünk egy emlékezetes időszaka, a színek is kapcsolódnak régi emlékeinkhez. Így idézhet fel egy tengerparti nyaralást ahol a víz és az ég mindig kék, az emberek pedig jókedvűek.

 

kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-3

Ha a mediterrán tengerpart színei túl élénkek számodra, akkor próbálkozz a strapabíró tengerészkék árnyalattal. A kanapékat és a székeket borítsd hagyományos pamuttal, de kerüld a kék színt a függönyökön és sötétítőkön dobj be inkább egy kis zöldet, a szőnyegeken pedig barnásszürke árnyalatokat, vagy a laminált padlót hagyd csupaszon. A tökéletes összhatás érdekében a kiegészítők között legyen valami kavics szürke, például egy kőváza vagy egy tál.
kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-2

kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-1

 

Az alaposan átgondolt kék összeállítás biztos hatás mind a klasszikus, mind a modem lakásokban egyaránt. Egy tökéletes színösszeállításnak olyan hatása van, mint egy csodálatos hangversenynek.