Legyen kék!

kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-1

Miért válaszd a kék színt?

Mert hűvös és meleg érzetet egyaránt elérhetsz vele, azonkívül megnyugtató, békét és tisztaságot árasztó hatása van.

Kékkel meleg érzetet?
A szürkés és zöldes kék árnyalatok valóban hűvösek. Ilyen színt használhatsz a nappaliba, ha a természetes fény majdnem egész nap biztosított a szobában. De tökéletes választásnak bizonyulnak ezek árnyalatok a dolgozószobában is, mert segítenek a koncentrációban.
A színskála lila felé billenő kék árnyalatokat viszont már nyugodtan tekinthetjük meleg színeknek. Ezek remekül mutatnak például az előszobában vagy a folyosón.

Gondolj csak a mediterrán vidékeken használt vidám, élénk kék árnyalatokra, melynek hatását csak tovább fokozza a fehér szín. Ha jártál már ilyen térségben, akkor ez a színösszeállítás bizonyára csodás emlékeket ébreszt benned.
A fürdőszoba fehér berendezését kék színnel feldobni, már klasszikus megoldásnak számít. Ha el akarsz térni ettől egy kicsit, válassz például vibráló türkiz árnyalatot, amihez jól illik a vidám világoszöld is.

A kék kiegészítéséhez a lakás többi részében használj citrus zöld díszpárnát vagy szőnyeget, hogy összeállításunk különleges legyen. Vagy gyors és olcsó megoldás, ha jól látható helyre egy lime-mal teli tálat teszel. A kék mellett a tiszta fehér árnyalat mutat a legjobban. Ehhez próbálj meg anyagában mintás vászon vagy muszlinanyagokat beszerezni. De egy hófehér búrás állólámpa, falikar vagy asztali lámpa is megfelelő erre a célra.

A kék az óceán színe. A kék mindig szép. Szép a nyugodt tenger, de a viharos ég is. A kéknek nyugtató hatása van. Észre vetted már, hogy szívesebben pihensz meg olyan helyen, ahol van valami kék is.

Ha a mediterrán tengerpart színei túl élénkek számodra, akkor próbálkozz a strapabíró tengerészkék árnyalattal. A kanapékat és a székeket borítsd hagyományos pamuttal, de kerüld a kék színt a függönyökön és sötétítőkön dobj be inkább egy kis zöldet, a szőnyegeken pedig barnásszürke árnyalatokat, vagy a laminált padlót hagyd csupaszon. A tökéletes összhatás érdekében a kiegészítők között legyen valami kavics szürke, például egy kőváza vagy egy tál.

kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-2

Ahogy egy dalról, vagy egy illatról is eszünkbe juthat életünk egy emlékezetes időszaka, a színek is kapcsolódnak régi emlékeinkhez. Így idézhet fel egy tengerparti nyaralást ahol a víz és az ég mindig kék, az emberek pedig jókedvűek.

Az alaposan átgondolt kék összeállítás biztos hatás mind a klasszikus, mind a modem lakásokban egyaránt. Egy tökéletes színösszeállításnak olyan hatása van, mint egy csodálatos hangversenynek.
Az alaposan átgondolt kék összeállítás biztos hatás mind a klasszikus, mind a modem lakásokban egyaránt. Egy tökéletes színösszeállításnak olyan hatása van, mint egy csodálatos hangversenynek.