Milyen a jó kanapé?

kenyelmes-otthon-milyen-a-jo-kanape

A kanapék híven tükrözik a tulajdonosuk személyiségét. Vedd szemügyre a sajátodat:

  • Tiszta, rendes, jó állapotban van, felrázva, hívogatóan kínálja a kényelmet és a pihenést?
  • Csabit arra, hogy lepihenj egy kicsit, csendben elgondolkodni vagy egy jó könyvet olvasgatni?
  • Vagy az egész egy óriási káosz, tele étel és ital foltokkal?

Mint ahogy léteznek jó és rossz emberek,  ugyanígy akadnak jó és rossz kanapék is a világon.

A jó kanapé


A jó kanapé tiszteletet parancsol, mindig a megfelelő helyen van a megfelelő időben. Nem áll közvetlen napsütésben, párnái mindig felrázva a helyükön vannak. Tiszta, por mentes és rendezett. Nem az elveszett tárgyak menhelye. Nem kelt olyan benyomást, mintha egy mosógépben töltötte volna az éjszakát. Ha beszélni tudna – mint ahogy egy kanapé valóban nyitott könyv -, igy kiáltana: ,,Helló, gyere közelebb, foglalj helyet!”.

kenyelmes-otthon-milyen-a-jo-kanape (3)

De azt azért mindnyájan tudjuk, hogy mindennek és mindenkinek meg van a maga helye…

A rossz kanapé


A rossz kanapé a négylábú teremtmények valóságos paradicsoma, kiváló tornaterep a kisebb kétlábúaknak és szinte állandó lakóhelye a lustaságoknak. Csúf foltok és szakadások borítják. Amikor leülsz rá, porfellegek emelkednek belőle a magasba. Pizzás dobozok és páratlan zoknik rejtőznek az ülőpárnák alatt. Sosem látott még porszívót. A kárpit tisztító idegen fogalom a számára. Ha valaki közelít hozzá, így nyög fel: ,,Vigyázz, ne ülj rám, még valami kínos dolog érhet”.

Azért ne érezd úgy, hogy most a négylábú barátaid vagy a gyermekeid ellen beszélünk! Természetesen nekik is ki jár a kényeztetés és a szeretet. Sőt csak ő utánuk következhet a te kanapéd.