Nappali és étkező egy térben

nappali-etkezo

Harmonikus megosztás

A kép láttán nem is kell sokat beszélni arról, hogy mi a legegyszerűbb módja a két eltérő funkciójú helyiség elválasztásának. A megfelelően kiválasztott laminált padlóhoz egyaránt harmonikusan illeszkedik a nappali és az étkező bútorzata.

Mivel a padló burkolata valószínűleg megegyezik, érdemes a nappali rész berendezéséhez illeszkedő szőnyeget leteríteni. Ettől máris szeparáltabbnak hat a tér. Arra ügyelj, hogy olyan szőnyeget válassz melynek színei -összhangot sugallva- visszaköszönnek a textíliákon.

Nem minden lakásban található a tágas nappali mellett még egy kényelmes étkező is. Nem kell azonban lemondanod a vendégek fogadásáról és a családi összejövetelekről. Egy jól megtervezett kialakítással egyetlen helyiségben is remekül megfér a két funkció.

nappali-es-etkezo-egyben (1)
nappali-es-etkezo-egyben (5)

Valahogy érdemes jelezni a tér elválasztását. Ha azonban erre nincs lehetőség, alakítsd úgy a berendezést, hogy az étkezőasztal ne váljon el a nappalitól. Ha hely szűkében vagy, de mégis különálló asztalt szeretnél, próbálj meg kerek asztallal is kalkulálni.