Otthonod lelke a rend

kenyelmes-otthon-rend-a-lakas-lelke-4

Mit dobjál ki?

  • A konyhában: az évek óta porosodó fűszereket, régi befőtteket, lestrapált edényeket, kicsorbult bögréket, tányérokat, kopott abroszokat, szénné égett serpenyőket és minden olyan elektromos kütyüt, amit sosem használtál (például a gyümölcsprés).
  • A nappaliban: a szuvenírként vásárolt vagy ajándékba kapott emléktárgyakat, szárított virágokat, kifoszlott díszpárnákat.
  • A hálószobában: kihízott, elviselt ruhát (amit jótékony célokra ajánlhatsz fel), Hiányos ágyneműket.
  • A fürdőszobában: beszáradt sminkkészletet, lejért gyógyszereket, testápolóktól és kencéktől összemaszatolt törülközőt.

Persze most azt gondolod, hogy minden amit kidobnál az még máshol (garázsban, pincében, kertben stb.) használható, de a hatékony szortírozásnak követnie kell az alábbi alapelvet: Csak olyan dolgokat tarts a lakásban, amiket vagy hasznosnak, vagy szépnek találsz.

A rendetlenség a legnagyobb porfogó. A következőképp láss neki a munkának: kezdd a legtávolabb eső sarokkal és onnan haladj az ajtó felé.

Ha valóban rendet akarsz teremteni az otthonodban, ahhoz jó nagy adag elkötelezettségre és lelkesedésre van szükség, a szentimentalizmust pedig kizárt dolog. válaszd ki az egyik szobát és telepedj le a közepére. a cél: a szobában lévő összes holmi negyedrészét eltüntetni.munka közben tegyél be inspiráló zenét. legyen vidám, semmikép se melankolikus muzsika!

Ha szívesen eltüntetnél egy szőnyeget vagy díszpárnát, csak rajta, hajítsd ki az ajtón kívülre. A szekrényt nyisd ki és fölülről lefelé haladva az összes polcot üríts ki. Minden tárgyat vegyél a kezedbe és gondolkozz el mikor használtad utoljára? Eszedbe jutott-e egyáltalán az elmúlt időben. Ha nem emlékszel az ajtón kívül a helye.

A megmaradt holmikat rendszerezve rakd vissza: a papírokat irattartókba, a ruhákat ruhatartó zsákokba műanyag kosarakba. A hatékony rendrakás kulcsa a megfelelő tárolóhelyiség.

 

kenyelmes-otthon-otthon-legyen-kek-2

Akkor se hagyd abba a pakolást, ha már unod, hisz a cél az, hogy minden felesleges dologtól egyszerre megszabadulj. Készíts egy finom teát vagy valami üdítőitalt, hogy új erőre kapj. Meglátod, hamarosan megízlelheted munkád gyümölcsét  egy rendezett, tiszta lakást sok új üres térrel.