Padlószőnyeg választási tanácsok

A padlószőnyeg otthonos, és kiváló tulajdonságainak köszönhetően egyike a legnépszerűbb burkolatoknak. Kellemes, csendes és komfortos megjelenést biztosít a helyiségekben. Lépészaj csökkentő és meleg hőérzet hatást nyújt.

Padlószőnyeg és a háziállatok

Lakásban tartott háziállatok mellett nem nagyon javasolt a padlószőnyeg használata, de ha mégis ragaszkodsz hozzá, azokba a helyiségekbe, ahová az házi kedvenceknek bejárásuk van válassz alacsony szálú és ezáltal könnyebben tisztítható tűzött padlószőnyeget.

Tűzött

Struktúr

Shaggy

Thermo

Mire figyeljek vásárlás előtt?

Szín

A világos színek tágítják a sötétek zsugorítják a teret.

Minta

A nagyobb minták kis helyiségben zavaróan hatnak.

Csíkozás

A csíkozás pedig attól függően, hogy milyen irányú hosszítja illetve szélesíti a teret.

Melyik helyiségbe milyen padlószőnyeg való?

szl-201903-padloszonyeg-sweet-town-26-02

Gyerekszoba

Bár gyerekszobába inkább könyebben tisztítható padlóburkolatot ajánlunk, ha mégis erre esik a választás vedd figyelembe, hogy a gyermekek játék és tanulás közben rendszerint hulladékot termelnek. Legyen tehát a padlószőnyeg normál vagy alacsony szálú.
Semikképp se shaggy ami kiváló búvóhely nem csak a morzsák, de még a Lego építőelemek számára is. végül az sem utolsó szempont, hogy a gyermek növekedésével érdeklődése is változik ezért teenager korban már nem biztos, hogy a hercegnő mintás padlószőnyeg a megfelelő választás. A gyerekek számára legalkalmasabb padlószőnyegeket keresd webkatalógusunkban.

padloszonyeg-harmony-thermo-00156 (2)

Hálószoba

Ez az a hely ami szinte kiált a padlószőnyegért, hiszen itt általában mezítláb tartózkodunk és jól esik egy puha, süppedő felületre lépni. A szennyeződés veszélyének sincs annyira kitéve mint más helyiségekben. Ide válassz nyugodtan komfortosabb, magas szálú padlószőnyeg típust. S mivel maga a helyiség nem túl nagy és hosszabb távban is gondolkodhatsz a használatát illetően, akár magasabb minőségű padlószőnyeget is választhatsz.

szonyeg-flor-felulet-struktura-thermo-dupla-filc-hatoldal

Nappali

A nappaliba, kisebb irodába szánt padlószőnyegnek már strapabíróbbnak kell lennie, hogy elviselje a napi forgalmat. A  sűrű szövésű scroll padlószőnyegek megfelelőek erre a célra. Érdemes sötétebb színű padlószőnyeget választani, hogy a szennyeződések kevésbé látszódjanak meg rajta. Mivel ezekben a helyiségekben több időt töltünk, megfontolandó a thermo padlószőnyegek használata, ami hőszigetelő hatású, de padlófűtésnél is alkalmazható.

szonyeg-flor-felulet-struktura-velour (1)

Folyosó

Folyosókra, szállodai szobákba speciálisan erre a területekre gyártott padlószőnyeg az ajánlott. Ezek sűrűbb szövésűek, erősebb anyagból készülnek ezáltal tartósabbak és a gépi tisztítást is jobban viselik.

szonyeg-flor-felulet-struktura-thermo-dupla-filc-hatoldal

Padlásszoba

Nem bánod meg, ha a vastagabb, dupla filc háttal rendelkező padlószőnyegek közül választasz. Ezek ugyanis csökkentik a lépészajt. Ha mégsem találnál ezek között kedvedre valót, szőnyegalátét használatával javíthatod a hangszigetelés minőségét.