Padlószőnyeg választási tanácsok

A padlószőnyeg otthonos, és kiváló tulajdonságainak köszönhetően egyike a legnépszerűbb burkolatoknak. Kellemes, csendes és komfortos megjelenést biztosít a helyiségekben. Lépészaj csökkentő és meleg hőérzet hatást nyújt.

Ha padlószőnyeg vásárláson gondolkozol, bizonyára már el is döntötted, hogy milyen helyiségbe szeretnéd lefektetni. Más és más ugyanis ennek megfelelően az igénybevétel erőssége.

Melyik helyiségbe milyen padlószőnyeg való?

Padlószőnyeg gyerekszobába
Padlószőnyeg hálószobába

Padlószőnyeg nappaliba
Padlószőnyeg közlekedő folyosóba

Padlószőnyeg padlásszobába, emeletre

Padlószőnyeg és a háziállatok

Lakásban tartott háziállatok mellett nem nagyon javasolt a padlószőnyeg használata, de ha mégis ragaszkodsz hozzá, azokba a helyiségekbe, ahová az házi kedvenceknek bejárásuk van válassz alacsony szálú és ezáltal könnyebben tisztítható tűzött padlószőnyeget.

Milyen legyen a padlószőnyeg mintázata?

Gyerekszobába egyértelmű fiús és lányos színek és minták közül választhatsz. Hálószobába visszafogottabb, homogén pasztell felület a megfelelő. Vedd figyelembe a mintázat optikai módosító hatását is:

  • világos színek tágítják a sötétek zsugorítják a teret
  • a nagyobb minták kis helyiségben zavaróan hatnak
  • a csíkozás pedig attól függően, hogy milyen irányú hosszítja illetve szélesíti a teret.

Ha már meg van, hogy milyen padlószőnyeget szeretnél, jöhet a feltérképezés.

A helyiség felmérése
Vázlat készítés
A szőnyegezés befejezése

Végül ne feledd!

Készíts bevásárlólistát webkatalógusunk padlószőnyegek választékából és nyomtasd ki. Így eladóinkkal együtt könnyebben megtalálhatod a megfelelő padlószőnyeget.