Szőnyegről röviden

A lakás színösszeállításának kialakításakor fontos szerepet játszik a szőnyeg színe és mintája. Mivel nagy területet fednek le, az egyszerű, világos szőnyegek leterítése után a szobák nagyobbnak látszanak. Ha több kisebb szobában is ugyanolyan szőnyeget használsz, az egész lakás nagyobbnak fog tűnni. Ha kisgyerek vagy háziállat is lakik a lakásban, a nagyobb igénybevétel miatt célszerű mintás darabokat választani. Ha a fal és a berendezés egyszínű, könnyen új színt vihetsz a helyiségbe a mintás szőnyegek segítségével.

Mindenképpen vásárolj jó minőségű szőnyegalátétet. Ezzel jelentősen megnövelheted a szőnyeg élettartamát és elsimíthatod a padló egyenetlenségeit is. Hőszigetelőnek is kiváló, egy átlagos lakás hőjének 15%-a ugyanis a padlón keresztül távozik. De nem biztos, hogy a legvastagabb alátét egyben a legjobb is. Ha bizonytalan vagy, kérd az eladók segítségét.

szonyegrol-roviden (3)

Ha azt akarod, hogy éveken át kellemes legyen a padlóra lépni, ne sajnáld az időt a legmegfelelőbb szőnyegek kiválasztására. Bár a laminált padlók az elmúlt években nagyon divatosak lettek érdemes számba venni a szőnyeg nyújtotta előnyöket is:

  • Tompítja a zajokat a ház szintjei között, ami többszintes házban kifejezetten hasznos. Egy szőnyeg nélküli padló 7-12-szer több hangot enged át, mint egy szőnyeggel fedett.
  • Egyszerűen, de hatékonyan szigeteli otthonunkat – a mai világban pedig elsődleges szempont az energiamegtakarítás.
  • Ha elesünk, nem ütjük meg magunkat, felülete kevésbé csúszós, mint a szőnyeg nélküli padlóké.