Szőnyegről röviden

szonyegrol-roviden (1)

A lakás színösszeállításának kialakításakor fontos szerepet játszik a szőnyeg színe és mintája. Mivel nagy területet fednek le, az egyszerű, világos szőnyegek leterítése után a szobák nagyobbnak látszanak. Ha több kisebb szobában is ugyanolyan szőnyeget használsz, az egész lakás nagyobbnak fog tűnni. Ha kisgyerek vagy háziállat is lakik a lakásban, a nagyobb igénybevétel miatt célszerű mintás darabokat választani. Ha a fal és a berendezés egyszínű, könnyen új színt vihetsz a helyiségbe a mintás szőnyegek segítségével.

Akár kész szőnyegről, akár padlószőnyegről van szó, az melegséget és kényelmet biztosítanak a lakásban. Különböző színben, textúrában, méret-, minta- és típusválasztékban megtalálhatók üzleteinkben.
Feladatuk, a hőszigetelésen túl, hogy megtörjék a padló ridegségét, öltöztessék a szobát és tompítsák a hangokat. 

Mindenképpen vásárolj jó minőségű szőnyegalátétet. Ezzel jelentősen megnövelheted a szőnyeg élettartamát és elsimíthatod a padló egyenetlenségeit is. Hőszigetelőnek is kiváló, egy átlagos lakás hőjének 15%-a ugyanis a padlón keresztül távozik. De nem biztos, hogy a legvastagabb alátét egyben a legjobb is. Ha bizonytalan vagy, kérd az eladók segítségét.

szonyegrol-roviden (3)

Ha azt akarod, hogy éveken át kellemes legyen a padlóra lépni, ne sajnáld az időt a legmegfelelőbb szőnyegek kiválasztására. Bár a laminált padlók az elmúlt években nagyon divatosak lettek érdemes számba venni a szőnyeg nyújtotta előnyöket is.