A természet inspirációja

kenyelmes-otthon-a-termeszet-inspiracioja (15)

Könnyen találhatsz új és érdekes anyagokat a lakásod berendezéséhez a természetben. Ha például van a közeledben egy tó vagy folyó, egy családi séta alkalmával gyűjthetsz pár sima felületű kavicsot, amit aztán egy üvegvázába  önthetsz a nappalid díszeként. Egy kisebb darab uszadékfával pedig máris becsented a természetet a fürdőszobába. De pár különleges kagyló az ablakban, vagy bárhol a falra erősítve, máris vonzóbbá teszi a helyiséget.

Ha természetes anyagokat használsz a lakberendezés során, az nyugalommal és a kényelem érzésével tölti meg otthonodat.
Ülj le és készíts listát, hogy milyen látványt szeretnél megvalósítani a lakásban. Bizonyos esetekben különböző anyagok használatával dobhatod fel otthonodat.

Használj természetes padlókat. Eredeti gondolat a terasz, erkély vagy az előszoba borítása műfűvel. Igazán izgalmas átmenetet képez a természettel. De ha úgy gondolod, hogy a műfűnek csak a lakás külső részein van létjogosultsága, nézd meg az alábbi képeket.

Milyen textíliákat válassz? Kerüld a lágy selymet és sima pamutot, durván szőtt vagy fonott anyagokat. A függönyök lehetnek az ún. textilbőrök egyikéből. Ezek kinézetre teljesen olyanok, mintha bőrből lennének. Keress érzékeny és emberközeli berendezési tárgyakat. Szóba jöhetnek a nyersvászon és a masszív kordbársony anyagok, de megfelelőek, a kötött díszpárnahuzatok, rojtos ágyelők és szőnyegek is.

kenyelmes-otthon-a-termeszet-inspiracioja (10)

A nappalit boríts mondjuk vastag, színes padlószőnyeggel. Nem csak praktikus, de jól is illeszkedik a “természetes” koncepcióba, melyet a kiegészítő anyagokkal is lehet hangsúlyozni.

Ha hagyod, hogy a természet iránti szeretet inspiráljon, hamar jönnek majd a kiváló ötletek és kedélyes, megnyugtató hangulatot varázsolhatsz otthonodba.