Vinyl padló

A magas PVC tartalmú anyag, és a gyári felületkezelés rendkívül ellenállóvá teszi a vinyl padló felületét. A közületi burkolatok kopásállósága 33-as vagy 34-es, de lakossági, otthoni használatra elegendő a 31-es vagy 32-es kopásállóságú vinyl padló.

Sokoldalú, változatos

A vinyl padlóburkolatok, egyesítik a fahatású megjelenést és a vinyl vízállóságát. Fürdőszobába, konyhába ajánljuk.

A vinyl padló kíméli az ízületeket, hiszen nem egy rideg burkolaton járunk. Padlófűtéshez és vizes helyiségekbe egyaránt jó választás a vinyl padlóburkolat. Ugyancsak előnyös tulajdonsága, hogy a hidegburkolatokhoz képest jobb a lépéshang csillapítása, nem recseg-ropog, mint a parketta, és a nedvességnek is kiválóan ellenáll bírja.

Nem csupán a padlót, hanem a falat, szekrényt is burkolhatunk vele. A változatos mintázatnak köszönhetően a lakás bármelyik helyiségébe tökéletesen alkalmazható. Ugyanarról az anyagról lévén szó, szükségtelen a burkolatváltó szegély használata is, például kő- és fahatású padló együttes használatánál.

vinyl-padlo-metszet

Számtalan, a lakás stílusához illeszthető mintázat közül választhatunk. Alapmotívumok a fahatású, a kőmintás és az absztrakt minták, mindezek változatos színekben kaphatók. A burkolat formája is változatos: a szabályos négyzettől a hajópadlószerű hosszú téglalapig, szinte bármilyen design kialakítható, ami egyedi, látvány megteremtésére alkalmas. Az úgynevezett fózolt, 4v-fugás, lecsapott élek ugyancsak a természetes hatást fokozzák.

A hosszú élettartam szempontjából fontos, hogy a burkolatot alulról ne érje nedvesség. Tisztításához használható hozzá gyártott ápolószer. Ennek hiányában semleges kémhatású vagy csak enyhén lúgos tisztítószer is alkalmas. A vegyszeres felmosást kövesse egy tiszta vizes felmosás, különben száradás után a tisztítószer-maradványokon könnyen megtapadnak a szennyeződések.

vnyl-plankit-1
vnyl-plankit-2
vnyl-plankit-3

Időtálló választás

A réteges szerkezet olyan bevonattal rendelkezik, amely a padló tisztítását is könnyebbé teszi. A burkolat mintája a koptatóréteg alatt helyezkedik el, ami sokéves használat után sem kopik meg.